вторник, 9 юни 2009 г.

Модни тенденции лято 2009



Всяка една жена се интересува от модните тенденции през новият сезон. Всяка иска да е в крак с модата и да бъде забелязана. Затова ето някои предложения за Лято 2009 от световноизвестните дизайнери.
Предизвикателност и сексапил са най-точните характеристики на новите предложения на „Роберто Кавали” за пролетта и лятото на 2009 година. Вталени якета до кръста, къси панталони и мини-шорти са водеща тенденция в новата колекция на модния ас. Той е заменил характерните за стила си животински десени с фаянсови принтове в нежна пастелна гама. Материите са леки и ефирни, а обемните аксесоари придават завършен вид на семплата и изчиствена визия.

Отпуснатите в раменете рокли от ефирни материи, широките туники и панталони от коприна са оригинално комбинирани с колан, който подчертава талията. Тази тенденция е предложение на „Дона Карън”. Цветовата палитра на пролетно-лятната колекция на марката включва топли земни тонове на бежово, златисто, метално сиво и бледо резидаво.

Крачка назад към визията на 80-те години на 20 век вдъхновява Джон Галиано да актуализира класическите корсети, чорапи от ликра и плетени рокли, вталени по тялото. Задължителен аксесоар за сезона, според модния експерт, е коланът, който подчертава талията и придава женствено излъчване. Пъстри цветове, класически комбинации в бяло и черно и смели цветови съчетания придават многолика визия на актуалните предложения на модна къща „Кристиан Диор”. Тя връща класическата ретро визия като скъсява дължините и прибавя закачливи акценти към моделите.
За по-лябопитните, които искат да разгледат пълните колекции, ето и някои връзки:
http://www.robertocavalli.com/welcome.do
http://www.dkny.com/
http://www.johngalliano.com/
http://www.dior.com/prehomeFlash.htm

2 коментара:

  1. Аз самата съм голяма фенка на Кавали и не съм очудена от новите тендеции в модата, които те упешно налагат.Надявам се да видим още по-свежи и по-нестандартни идеи от тях:)

    ОтговорИзтриване