понеделник, 22 юни 2009 г.

Всичко е в ръцете на големите!!!!!!!!!




След като видяхме най-богатите футболисти за 2008 година ето нещо и за техните шефове.
На първо място можем да поставим Олег Дерипаска Състояние: 28 млрд. долара към март Клуб: Кубан Краснодар
Милиардерът, натрупал богатството си от производство и търговия с алуминий, се съгласява да закупи клуба от родната му област Кубан през 2004. Дерипаска обаче не успява да предотврати непостоянството в представянето на отбора. През 2003 г. клубът печели промоция за Висшата лига на Русия. През следващата година завършва на последните места и печели обратен билет за втора лига. Същият цикъл се подваря в двата сезона през 2006 и 2007 г.
На второ място е любимецът на жсички жени ;) Роман Абрамович Състояние: 23.5 млрд. долара към март Клуб: Челси
Руският суровинен магнат изразходва доста сериозни суми за клуба, след като го закупува през 2003 г. Абрамович е похарчил 44 млн. паунда (662.2 млн. долара) за придобиването, закупуването на играчи и построяването на нов тренировъчен център според публикация на Daily Telegraph по-рано през годината. Той също така остави клуба на загуба в преследването на успехите и му зае още 270 млн. паунда (406.4 млн. долара), за да покрие загубите си. Един от ръководителите на Чесли наскоро заяви, че клубът планира да излезе на печалба до сезон 2010-2011 г.
На трето място е Лакшми Митал Състояние: 20.5 млрд. долара към ноември Клуб: Куинс Парк Рейнджърс
Главният изпълнителен директор на стоманения гигант Arcelor-Mittal закупува дял от лондонския клуб през 2007 г., присъединявайки се като собственик към магнатите от Формула 1 Флавио Бриаторе и Бърни Екълстън. В момента клубът се състезава във втория английски ешелон, но групата от богатите собственици има по-високи цели. "Програмата ни е да достигнем Висшата лига до три години. Искам да бъдем в Европа (Шампионската лига) до четири години", заявява Бриаторе пред британски вестник.
На четвърто е Амансио Ортега Състояние: 20.2 млрд. долара към март Клуб: Депортиво Ла Коруня
Ортега натрупва богатството си от групата за облекла Inditex, коятото притежава марки като Zara. Твърди се че има дял в испанския футболен клуб Депортиво Ла Коруня. Отборът на испанския милиардер, който страни от светлината на прожекторите, се представя добре през този сезон. Ла Коруня в момента е на шесто място в Примера дивисион.
Пето място се заема от Пол Алън Състояние: 16.0 млрд. долара към март Клуб: Сиатъл Саундърс
Шесто за Франсоа Пино Състояние: 16.9 млрд. долара към март Клуб: Рен
Седмо за Силвио Берлускони Състояние: 9.4 млрд. долара към март Клуб: Милан
Берлускони купува Милан през 1986 г. и поема ролята на президент на клуба. Дълбоките джобове на собственика могат да доведат големи имена в един клуб. Милан наскоро закупи бразилеца Роналдиньо след като заплати 21 млн. евро за правата да подпише договор с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар